Pro Shots
NOS Voetbal

Ajax negeert quarantaineregels en vliegt vier besmette spelers terug naar Nederland

Ajax heeft verbazing gewekt door woensdag vier spelers die in Portugal positief hebben getest op corona, terug te laten vliegen naar Nederland. Donderdag stonden ze weer op Nederlandse bodem, amper een dag na hun positieve test.

Wie de spelers zijn die aan boord waren van het privévliegtuig, maakt de Amsterdamse club niet bekend. En of de spelers, naar verluidt twee basisspelers, nu thuis wel in quarantaine verblijven, is ook niet bekend.

Maar wat helder is, te midden van alle internationale coronamaatregelen, is dat iemand bij een positieve test in Portugal direct in quarantaine moet. In Portugal. En diegene mag pas reizen als er een negatieve PCR-test kan worden getoond. De regels vanuit de Nederlandse overheid zijn ook volkomen duidelijk: vliegen met corona mag niet.

Opmerkelijk: Ajax laat vier besmette spelers terugvliegen naar Nederland

Toch heeft Ajax die regels aan zijn laars gelapt, met de - onterechte - veronderstelling dat er van een uitzondering sprake is als het gaat om een privévliegtuig.

Besmette spelers Vitesse blijven wel

Vitesse werd met dezelfde situatie geconfronteerd. Ook binnen de Arnhemse selectie waren spelers die positief testten op trainingskamp in Portugal.

"De enkele positieve gevallen blijven voorlopig in Portugal en worden daar steeds onderworpen aan PCR-tests. We hopen dat ze zo snel mogelijk terug kunnen", laat Vitesse weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl