Kyrie Irving in actie tegen Indiana Pacers
NOS Sport

Ongevaccineerde Irving direct bepalend bij succesvolle rentree in NBA

De Amerikaanse basketballer Kyrie Irving heeft voor het eerst sinds juni vorig jaar weer een wedstrijd gespeeld voor zijn team Brooklyn Nets. De spelverdeler wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus en daardoor konden de Nets geen gebruikmaken van Irving.

Zijn rentree in de Amerikaanse basketbalcompetitie was meteen succesvol: hij was met 22 punten, 4 assists en 3 rebounds in een half uur spelen belangrijk in de gewonnen uitwedstrijd tegen Indiana Pacers (129-121). Kevin Durant was met 39 punten topscorer.

"Het was geweldig om weer op het veld te staan", vertelde de 29-jarige Irving na afloop van de wedstrijd. "Zoals ik eerder al zei: dit is geen ideale situatie. Ik hoop nog steeds dat we tot een soort collectieve overeenkomst kunnen komen in de NBA om al die zaken met covid-19 en de vaccins wat makkelijker te maken."

Irving mag geen wedstrijden spelen in New York, de thuisbasis van Brooklyn Nets, omdat de autoriteiten in New York niet toestaan dat niet-gevaccineerden sporten op openbare locaties. Dat betekent dat Irving, zolang hij niet is gevaccineerd, niet in actie kan komen in thuiswedstrijden van de Nets.

De clubleiding besloot in oktober geen gebruik te maken van Irving zolang hij slechts gedeeltelijk (alleen in sommige uitwedstrijden) inzetbaar is voor de Nets. Vanwege een flink aantal besmettingen binnen de selectie besloot de clubleiding om Irving toch weer bij de groep te halen.

Parttime-spelers

"We hadden ook spelers voor tien dagen kunnen vastleggen, maar waarom zouden we dat doen als we zelf al iemand hebben die voor ons kan spelen?", aldus Nets-coach Steve Nash. "Dat zijn ook parttime-spelers. Het was fijn voor ons om Irving weer op het basketbalveld in actie te zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl