Zevenheuvelenloop 2019 ANP
Sport en corona

De Zevenheuvelenloop gaat zondag niet door. De gemeente Nijmegen heeft op basis van de nieuwste coronamaatregelen en het hoge aantal besmettingen besloten om de prestigieuze hardloopwedstrijd te schrappen. De Zevenheuvelenloop behoort tot de grootste hardloopevenementen ter wereld. Zowel bij de mannen als de vrouwen is het wereldrecord op de 15 kilometer gelopen in Nijmegen.

Vorig jaar kon de wedstrijd ook al niet doorgaan. De organisatie wilde de editie van 2020 dit voorjaar houden, maar ook dat bleek niet mogelijk.

Voor de wedstrijd rond de Gelderse stad hadden 18.000 hardlopers zich ingeschreven. Een dag eerder zou 's avonds de Zevenheuvelennacht worden gelopen over 7 kilometer, met bijna 6.500 deelnemers. Alle evenementen zijn geschrapt.

Olympisch kampioen

Viervoudig winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda zou in Nijmegen aan de start staan. De olympisch kampioen van Tokio op de 5000 meter liep drie jaar geleden met 41 minuten en 5 seconden een wereldrecord. Bij de vrouwen zette de Ethiopische Letesenbet Gidey in 2019 met 44.20 een wereldrecord neer in Nijmegen.

De Nederlandse inbreng in de Zevenheuvelenloop zou komen van onder anderen Bart van Nunen, Khalid Choukoud, Mike Foppen, Andrea Deelstra, Jill Holterman, Maureen Koster en Ruth van der Meijden.

STER reclame