Publiek in het stadion van AZ
NOS Voetbal

De Jonge: 'Mensen mogen ook weer hossen', opgeluchte KNVB ziet 'volop licht'

Stadions bij sportevenementen in de buitenlucht mogen vanaf 25 september weer volledig zijn gevuld. De uitgelekte maatregel werd dinsdagavond bevestigd door demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge tijdens hun persconferentie.

Ook bij indoorwedstrijden met vaste zitplaatsen mogen de tribunes helemaal gevuld worden. Voor indoorevenementen zonder vaste zitplaatsen geldt een maximale bezetting van 75 procent.

De KNVB is opgelucht, laat de kersverse directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen weten. "Eindelijk is er volop licht aan het einde van de tunnel na een lange tijd waarin iets wat 8 miljoen voetballiefhebbers in Nederland koesteren opeens minder vanzelfsprekend was."

Hossen

Toeschouwers in de stadions dienen wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest te overleggen. Maar dan is alles weer mogelijk. "Mensen mogen ook weer hossen", zei De Jonge op de persconferentie.

Demissionair zorgminister De Jonge: 'Een volle Kuip, heerlijk'

In het huidige pakket coronamaatregelen van de overheid mag twee derde van de capaciteit van de stadions worden gebruikt voor de toeschouwers. Daarmee was volgens de KNVB de anderhalvemeterregel al losgelaten: "Bij een twee derde bezettingsgraad in een stadion ga je sowieso al door de anderhalve meter heen."

Advertentie via Ster.nl