Bayern München won in februari de laatste editie van het WK voor clubteams
NOS Voetbal

'Japan geeft organisatie WK voetbal voor clubteams terug'

Japan gaat het wereldkampioenschap voetbal voor clubs later dit jaar niet organiseren. De maatregelen rondom het coronavirus en de beperking van het aantal toeschouwers hebben de Japanse voetbalbond ertoe gebracht de organisatie van het toernooi terug te geven, melden diverse internationale media.

Het jaarlijkse voetbaltoernooi, met Bayern München als regerend kampioen, waarin de zes kampioenen van de zes grote continentale voetbalbonden het tegen elkaar opnemen, staat gepland voor december.

De Japanse voetbalbond is volgens de berichten in gesprek met wereldvoetbalbond FIFA, die mogelijk besluit het toernooi te verschuiven naar het begin van volgend jaar. De FIFA wilde tegen persbureau AFP het nieuws nog niet bevestigen.

Het WK zou aanvankelijk afgelopen zomer in China moeten hebben plaatsgevonden waaraan 24 club zouden meedoen. Het hele plan werd door de coronapandemie van tafel geveegd, waarna Japan zijn vinger opstak om het toernooi in afgeslankte vorm (zeven teams) te organiseren.

De Japanners organiseerden het toernooi eerder tussen 2005 en 2008 en in 2011, 2012, 2015 en 2016.

Vijfde coronagolf

Japan heeft afgelopen zomer veel te stellen gehad met een vijfde besmettingsgolf van het coronavirus. Zo stond het doorgaan van de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen zwaar onder druk. De twee megasportevenementen konden met veel restricties doorgang vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl