Max Verstappen in 2019 op Albert Park EPA
Sport en corona

De Grand Prix van Australië in de Formule 1 in november gaat niet door vanwege de beperkingen als gevolg van het coronavirus. Het besluit is het resultaat van overleg tussen de organisatie van de Australische Grand Prix (AGPC), de regering van de staat Victoria en de Formule 1.

Ook vorig jaar ging de race, normaal de openingsrace van het Formule 1-seizoen, om dezelfde redenen niet door. De grenzen in Australië zijn nog steeds dicht en de quarantaineplicht van twee weken voor inkomende reizigers geldt waarschijnlijk nog tot het einde van het jaar. Dat levert te veel logistieke problemen op.

F1-baas rekent op 23 races dit seizoen

"We zijn zeer teleurgesteld dat de fans voor het tweede jaar op rij niet de beste coureurs aan het werk kunnen zien op Albert Park", zegt Paul Little, voorzitter van de organisatie van de Grand Prix van Australië.

Albert Park in Melbourne EPA

De race op Albert Park in Melbourne stond voor 21 november op het programma en was de 21ste van de 23 races in 2021. Formula 1-baas Stefano Domenicali wil in plaats van de afgelaste race een andere wedstrijd invoegen om het totaal weer op 23 te brengen. "We hebben verschillende opties", zei Domenicali. "De komende weken wordt daarover meer duidelijk."

De Grand Prix van Australië in de MotoGP op Phillip Island op 24 oktober is eveneens voor het tweede jaar op rij afgelast. De MotoGP heeft de Grand Prix van Maleisië nu een week vervroegd naar het weekend van de Australische race en heeft een tweede race in Portugal aan de kalender toegevoegd.

STER reclame