De Braziliaanse sterspeler Neymar tijdens een training in Brazilië Reuters
Sport en corona

Sinds de start van de Copa América in Brazilië, afgelopen zondag, hebben al 53 personen positief getest op het coronavirus.

Het gaat om 27 gevallen onder voetballers en delegatieleden en 26 werknemers van ingehuurde bedrijven, zo maakte het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekend.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol besloot het toernooi eind vorige maand, op het laatste moment, toe te wijzen aan Brazilië nadat Argentinië was afgehaakt vanwege een tweede coronagolf. Maar juist Brazilië is een van de grootste coronabrandhaarden ter wereld, waardoor het toernooi al bij voorbaat al zwaar onder vuur lag.

Een Braziliaanse medewerker ontsmet een tafel voor aanvang van een persconferentie Reuters

Venezuela is met dertien positieve gevallen, onder wie acht spelers, het zwaarst getroffen. Bolivia heeft vier besmettingen gemeld, Colombia twee. Tot nu zijn ruim drieduizend coronatests afgenomen.

De 47ste editie van de Copa América wordt gespeeld in vijf stadions in vier steden. De stadions blijven leeg, de tien deelnemende teams moeten in hun eigen bubbel blijven.

Argentinië begon het toernooi dinsdag met een 1-1 gelijkspel tegen Chili.

Argentinië begint Copa América met gelijkspel tegen Chili en eerbetoon aan Maradona Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame