President Jair Bolsonaro
NOS Voetbal

Brazilië presenteert speelsteden voor Copa América, stadions blijven wel leeg

Het toernooi om de Copa América kan deze maand gewoon in Brazilië worden gespeeld. President Jair Bolsonaro vertelde dat ondanks de heftige protesten tegen het evenement vijf gouverneurs bereid zijn gevonden wedstrijden in hun staten te organiseren.

Voorzitter Alejandro Domínguez van de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, bedankte Bolsonaro voor zijn daadkracht.

Elf dagen voor aanvang van het toernooi is nog niet bekend in welke stadions er precies gespeeld gaat worden, maar de speelsteden zijn in elk geval Rio de Janeiro, Brasilia, Cuiabá en Goiânia. Vanwege de coronapandemie gelden er wel strenge protocollen, zo blijven de stadions leeg.

Brazilië heeft na de Verenigde Staten de meeste coronadoden, ruim 460.000. En volgens de experts is de ellende voorlopig ook nog niet voorbij.

Een slecht signaal

Gouverneur João Doria liet daarom geen wedstrijden toe in São Paulo, de staat die over de modernste infrastructuur van Brazilië beschikt. Doria liet in een verklaring weten dat wetenschappers hebben aangetoond dat het houden van het toernooi op dit moment een slecht signaal zou zijn in de strijd tegen het virus.

President Jair Bolsonaro voelt meer dan genoeg steun voor het toernooi vanuit de politiek:

Bolsonaro: 'We moeten doorgaan met ons leven'

De spelersvakbond FIFPro liet al weten voetballers te steunen die niet in actie willen komen. "Spelers moeten prioriteit kunnen geven aan hun eigen gezondheid en die van hun familie, zonder het risico te lopen op sancties."

Luiz Ramos, de stafchef van Bolsonaro die een dag eerder nog zijn twijfels uitte, is er nu echter van overtuigd dat het toernooi vanaf 13 juni veilig van start kan gaan. "De Copa América in Brazilië is bevestigd, de samenhang wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl