NOS Sport

Chaotisch trainingskamp in Georgië: judo-equipe keert besmet terug naar Nederland

Chaotisch trainingskamp in Georgië: judo-equipe keert besmet terug naar Nederland

De Nederlandse judoploeg is met meerdere positieve coronagevallen teruggekeerd uit Georgië. De equipe, met onder meer Henk Grol en Noël van 't End, was daar voor een internationaal trainingskamp. Wie er positief zijn maakt de judobond niet bekend.

Nadat er meerdere positieve gevallen aan het licht kwamen is er meteen gehandeld, maar zonder succes. "Toen die positieve testen er waren zijn wij de mat niet meer op gegaan en meteen teruggekeerd. Maar helaas met positieve gevallen", zegt manager topsport van de judobond Pascal Bakker.

Chaos troef

Dat het coronavirus zich verspreidde in het trainingskamp verrast Bakker niet. Er golden strenge regels. Die waren aan de voorkant ook beloofd, maar werden nauwelijks nageleefd. "De organisatie en de mensen droegen minder mondkapjes en er werd minder afstand gehouden."

Toch heeft de Nederlandse ploeg zich ook laten verleiden. "Er was minder restrictie als het gaat om terrassen en restaurants. Onze sporters en coaches vertonen dan menselijk gedrag en gingen daar in mee."

Deelname aan de Europese kampioenschappen, van 16 tot en met 18 april in Lissabon, is vooralsnog niet in gevaar. "Voorlopig ga ik ervan uit dat we geen wijzigingen aan gaan brengen in de formatie", zegt bondscoach Maarten Arens.

In Georgië waren ook sporters aanwezig die naar Lissabon gaan. Arens: "Ook al zouden er nog wijzigingen in de selectie komen, trek dan niet meteen de conclusie dat het om corona gaat. Misschien maken enkele atleten een bepaalde keuze, omdat op andere toernooien meer punten voor de ranking zijn te halen. Maar vooralsnog gaan we wat mij betreft met de beoogde formatie naar Lissabon."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl