Mads Pedersen
NOS WielrennenAangepast

Pedersen en Stuyven niet in Gent-Wevelgem na positieve coronatest bij Trek

Mads Pedersen en Jasper Stuyven gaan zondag niet van start in de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem. De ploeg van de twee kanshebbers, Trek-Segafredo, heeft zich moeten terugtrekken na een positieve coronatest binnen het team. Ook het Duitse Bora-hansgrohe doet niet mee.

"Eén teamgenoot heeft vrijdag positief getest op corona", meldt de Amerikaanse formatie van Trek-Segafredo in een persbericht. "Hij ging gelijk in isolatie, samen met de andere leden van de ploeg die in direct contact stonden met hem. De gehele ploeg onderging een extra test en daaruit kwam weer een positieve uitslag voor één van de mensen in quarantaine."

Daarop besloot de ploeg zich terug te trekken. Het gaat alleen om de mannenploeg. De vrouwen van Trek-Segafredo bereiden zich elders voor op de WorldTour-wedstrijd van zondag.

Geen titelverdediger

Pedersen won de editie van 2020 en was dit voorjaar de beste in Kuurne-Brussel-Kuurne. Stuyven won afgelopen zaterdag nog Milaan-Sanremo.

Bora-hansgrohe moet ook verstek laten gaan. Het kreeg een startverbod wegens een coronabesmetting binnen de ploeg. Vrijdag miste het Duitse team om die reden ook al de E3 Saxo Bank Classic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl