Doelpunt voor IJsselmeervogels
NOS Voetbal

KNVB: herstart uiterlijk 10 en 11 april om amateurcompetities af te ronden

De KNVB ziet nog mogelijkheden om de hoogste klassen van het amateurvoetbal dit seizoen op zo'n manier te hervatten dat promotie en degradatie nog mogelijk zijn. Dat kan alleen als de competities uiterlijk 10 en 11 april hervat kunnen worden. In dat geval kan de eerste seizoenshelft verder worden afgewerkt.

De voorbereiding van de teams uit de tweede divisie, derde divisie, hoofdklasse en klassen 1 tot en met 5 (A-categorie) zou dan wel moeten beginnen op 10 maart, zodat er vijf weken zonder beperking getraind kan worden. Momenteel mogen de spelers van seniorenteams door de coronamaatregelen niet in groepsverband trainen.

De KNVB bracht woensdag een routekaart voor het amateurvoetbal naar buiten. Voor de B-categorie (elftallen onder de standaardteams) besloot de bond dinsdag al dat de competitie niet wordt hervat en dat daar wedstrijden in de Regio Cup voor in de plaats komen als er weer in competitieverband mag worden gespeeld. Voor het zaalvoetbal geldt 19 april als uiterste startdatum. De zaalvoetballers moeten dan in elk geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

Het kabinet bepaalde dinsdag dat de coronamaatregelen in elk geval tot 2 maart blijven gelden. "Door de routekaart met coronamaatregelen van het kabinet kan de KNVB vandaag volgen met een eigen routekaart voor het amateurvoetbal."

Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario's zijn hierdoor gesneuveld, maar het doel van de KNVB blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. "Sportiviteit blijft de leidraad", schrijft de bond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl