Serena Williams
NOS Sport

Corona bij Australian Open: 600 personen, inclusief spelers, in quarantaine

Zo'n zeshonderd tennissers, coaches en andere betrokkenen bij de Australian Open moeten per direct in quarantaine. De plaatselijke autoriteiten in Melbourne hebben dat besloten nadat een medewerker van het hotel waarin zij verblijven positief heeft getest op corona.

Volgens Daniel Andrews, de premier van de staat Victoria, is het doorgaan van het grandslamtoernooi echter niet in gevaar. "Er is geen reden om in paniek te raken. Het gaat slechts om één positief geval. We hebben al bewezen zulke situaties goed op te kunnen lossen."

Andrews zegt dat bij ongeveer zeshonderd mensen het risico bestaat dat zij in nauw contact met de zieke man zouden zijn geweest. Zij zullen nu ook opnieuw worden getest. Voor alle betrokkenen geldt dat ze het hotel pas weer uit mogen als ze bij een test negatief zijn bevonden. Voor de spelers geldt dat als de uitslag negatief is ze gewoon mogen meedoen.

De start van de Australian Open staat gepland voor aanstaande maandag, nadat eerder besloten werd om het toernooi drie weken uit te stellen om deelnemers de tijd te geven om na aankomst in Australië de verplichte quarantaine uit te zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl