NOS SportAangepast

Zelf ijsruimen, sneltesten en een stunt in Den Bosch; er wordt weer gehockeyd

Bloemendaal scoort erop los tegen Kampong bij hervatting Hoofdklasse

Na drie maanden wachten is de hoofdklasse hockey hervat. De mannen van Bloemendaal verstevigden hun koppositie door Kampong met 4-1 te verslaan, terwijl de vrouwen van Den Bosch hun eerste nederlaag van het seizoen leden.

De velden waren spekglad vanwege de vorst van afgelopen nacht. Toch ging scoren Bloemendaal makkelijk af via Florian Fuchs, Yannick van der Drift, Tom Hiebendaal en Tim Swaen. Jip Janssen zorgde tussendoor voor de 2-1 van Kampong.

Hockeysters Den Bosch tonen zich ijsbrekers

De vrouwen van Den Bosch verloren op eigen veld met 0-1 van Amsterdam. Dat duel begon later dan gepland, omdat de speelsters met man en macht zelf het ijs van het hoofdveld probeerde te verwijderen.

De wedstrijd dreigde namelijk afgelast te worden, maar uiteindelijk werd alles verplaatst naar veld 2.

Bekijk hieronder hoe de speelsters van Den Bosch, met een centrale rol voor Frédérique Matla, in de weer waren om het ijs te breken op het hoofdveld.

Speelsters Den Bosch maken kunstgras zelf ijsvrij voor hervatting hoofdklasse

In oktober zetten de overheidsmaatregelen in strijd tegen de coronapandemie een voorlopige punt achter de hoofdklasses en kwamen de hockeyers en hockeysters thuis te zitten.

Tenminste, de Oranje-internationals mochten wel samenkomen en trainen.

Verplichte testen op wedstrijddag

Vanaf de Kerst werden ook de trainingen bij de club hervat, met de nodige coronamaatregelen. En de laatste weken draaiden de hoofdklasseclubs warm met oefenduels. Een verplichte coronatest op de speeldag zelf moet garanderen dat er gespeeld kan worden.

Het sneltesten bij de topper tussen de mannen van Bloemendaal en Kampong zag er zo uit.

Hockeyers wennen aan sneltesten: 'Ons motto: zo flexibel zijn als Barbapapa'

En toen dreigde de vorst zondag dus alsnog roet in het eten te gooien in Den Bosch. Het duel tussen Bloemendaal en Victoria was al afgelast en in Den Bosch werd op het laatste moment besloten om uit te wijken naar een ander veld. Dat betekende wel dat er geen televisieregistratie meer mogelijk was.

Eerste tegentreffer dit seizoen Den Bosch

Op veld 2 leed Den Bosch verrassend genoeg zijn eerste nederlaag van het seizoen, De ploeg had tot vandaag zelfs geen goal tegen gehad, maar daar bracht Noor de Baat van Amsterdam verandering in: 0-1.

Bekijk hieronder de uitslagen en de stand van de Hoofdklasse voor vrouwen en mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl