Martijn Kleermaker, vorig jaar op het Duits Open
NOS Sport

Darter Kleermaker ziet WK-debuut in rook opgaan na positieve coronatest

Martijn Kleermaker heeft het WK darts in Londen moeten verlaten nadat hij zondag positief had getest op corona. Kleermaker zou zijn debuut maken in de avondsessie in Alexandra Palace, tegen Cameron Carolissen uit Zuid-Afrika.

"Wat begon als een droom, is geëindigd in een nachtmerrie", aldus de 29-jarige Kleermaker. De darter heeft geen symptomen en voelt zich niet ziek, maar mag volgens protocol niet in actie komen en is uit het toernooi gehaald.

"Ik moet deze klap even verwerken om daarna sterker terug te komen", laat de zwaar teleurgestelde darter weten op Twitter. "Ik hoop dat jullie mijn privacy respecteren."

Carolissen zou, als gevolg van het wegvallen van Kleermaker, vervolgens moeten spelen tegen de Engelsman Josh Payne, de eerste op de reservelijst. Maar omdat Payne de afgelopen 24 uur contact heeft gehad met iemand die positief is getest, is ook hij uit het toernooi gehaald. De Engelsman is volgens de Britse voorschriften in quarantaine gegaan.

Carolissen heeft daardoor een bye gekregen voor de eerste ronde en komt dinsdagavond in actie tegen de Nederlander Danny Noppert.

De besmetting van Kleermaker is de eerste op het WK darts, de organisatie laat weten dat verder alle spelers en officials negatief zijn getest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl