Thomas Bach, de chef van het IOC zei in november in Tokio dat hij ervan overtuigd is dat de Olympische Spelen volgend jaar met publiek kunnen worden gehouden
NOS Sport

Slechts een kwart van inwoners Japan wil Spelen laten doorgaan

Op de dag dat Nederland op slot gaat vanwege de opleving van het coronavirus, nemen ook wereldwijd de zorgen toe. De inwoners van Japan, een land dat momenteel niet gebukt gaat onder een nieuwe golf, zien een Olympische Spelen in 2021 niet meer zitten.

Dat wijst een enquête van de nationale omroep NHK uit. Slechts 27 procent van de ondervraagden heeft er geen problemen mee dat vanaf 23 juli 2021 de Spelen in Tokio worden gehouden.

Liefst 32 procent wil dat de Spelen worden afgelast, terwijl een verdere 31 procent nog eens om uitstel vraagt.

De olympische ringen in Tokio

De Olympische Spelen zijn al met een jaar verschoven. De oorspronkelijke openingsceremonie zou plaatshebben op 24 juli 2020.

In oktober werd de enquête ook gehouden. Toen gaf 40 procent van de ondervraagden nog aan dat de Spelen door zouden moeten gaan zoals gepland, met 23 procent die om een afgelasting vroeg.

In Japan is er momenteel geen lockdown. Een derde golf blijft daar uit, al is een kleine opleving van het virus waarneembaar. Dat resulteerde onlangs in een maatregel om de horeca vroeger te laten sluiten dan normaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl