NOS Sport

Opgeknapte Hamilton wil dit weekend rentree maken bij slotrace in Abu Dhabi

Formule 1-coureur Lewis Hamilton zegt hersteld te zijn van het coronavirus en wil komend weekeinde weer in actie komen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

De Mercedes-kopman, die vorige maand zijn zevende wereldtitel veroverde, liet dat weten in een videoboodschap op sociale media.

"Het was een van de zwaarste weken die ik in tijden heb meegemaakt", aldus de Brit. "Ik heb me gericht op mijn herstel en probeer weer in vorm te komen, zodat ik de slotrace in Abu Dhabi kan racen. Ik voel me goed, dus ik heb een positieve boodschap voor jullie."

Om Bahrein te kunnen verlaten en Abu Dhabi binnen te komen moet Hamilton een negatieve coronatest kunnen overleggen. Mogelijk moet hij ook nog 48 uur in quarantaine voordat hij op het circuit mag rijden.

Race vanaf de hotelkamer

Hamilton moest afgelopen weekend vanwege een positieve coronatest in isolatie en was genoodzaakt de Grote Prijs van Sakhir op zijn hotelkamer te bekijken. Zijn vervanger George Russell reed aan kop, maar werd door een mislukte pitstop en een lekke band negende.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei maandag al dat artsen verwachten dat Hamilton de laatste GP van het jaar kan halen. Mocht er toch een kink in de kabel komen, dan is Russell opnieuw zijn vervanger.

Lewis Hamilton

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl