KNVB-directeur Eric Gudde ANP
Sport en corona

De voetbalbond KNVB heeft als gevolg van de coronacrisis over het afgelopen seizoen een verlies van zeven miljoen euro geleden. De KNVB liep zo'n 12,5 miljoen aan inkomsten mis. Over het seizoen 2018/2019 realiseerde de KNVB een winst van 4,3 miljoen.

Als gevolg van het coronavirus kwam het Nederlandse voetbal vanaf maart volledig stil te liggen. Alle competities werden afgebroken, zowel bij de profs als de amateurs.

Competities niet uitgespeeld

In tegenstelling tot heel wat andere competities in Europa werden de eredivisie en eerste divisie niet uitgespeeld. De bond liep ook inkomsten mis omdat interlands werden geannuleerd.

De KNVB verwacht dat het coronavirus ook impact gaat hebben op het huidige boekjaar en naar verwachting eveneens op het volgende seizoen. Het profvoetbal is na de zomer weer begonnen; aanvankelijk met een beperkt aantal toeschouwers in de stadions, maar sinds enkele weken spelen de clubs en ook de nationale ploegen voor lege tribunes.

Het amateurvoetbal ligt sinds vorige maand helemaal stil en die competities worden op z'n vroegst pas half januari hervat.

STER reclame