NOS Sport

Tokio denkt in aanloop naar Spelen vanaf maart weer aan grote evenementen

Optimisme over organisatie Olympische Spelen neemt toe in Tokio

Tokio wil vanaf maart weer evenementen met publiek organiseren. Dit om aan te tonen dat het veilig is om er komende zomer de Olympische Spelen te organiseren.

Vanwege de coronapandemie werden de Spelen een jaar uitgesteld. De openingsceremonie is nu gepland voor vrijdag 23 juli 2021.

Afgelopen zondag werd er met succes een turntoernooi gehouden, waarvoor 22 atleten uit Rusland, China en de Verenigde Staten werden ingevlogen. Een paar duizend fans mochten het evenement bijwonen.

Door deelnemers na aankomst in quarantaine te plaatsen en dagelijks te blijven testen, is het gelukt het evenement voor de sporters en hun begeleiding coronavrij te houden.

Andere omvang

De Olympische Spelen zijn met alleen al naar schatting 11.000 atleten uit 206 landen natuurlijk van een heel andere omvang, met daarbij ook nog eens tienduizenden officials, vertegenwoordigers en betrokkenen. Om nog maar te zwijgen over toeschouwers, mochten die welkom zijn.

Een maand later staan ook de Paralympische Spelen nog op het programma in de Japanse hoofdstad.

Hoe Tokio het testen van grote evenementen met eventueel publiek gaat opbouwen, wordt de komende tijd in overleg met alle betrokken partijen nog besloten.

Advertentie via Ster.nl