Sport en corona
Blessures versnipperen MXGP-veld, Coldenhoff en Herlings spreken zich uit

Veel wedstrijden in zeer korte tijd. Iets wat tegenwoordig meer regel is dan uitzondering in de topsport. Vanwege de coronapandemie besluiten veel sportbonden en -organisaties om hun afgebroken seizoen versneld in te halen.

Ook de motocrossers van de MXGP moesten de afgelopen maanden flink aan de bak, maar dat heeft zijn tol geëist. "Ik denk dat er een mannetje of twintig geblesseerd zijn", aldus Glenn Coldenhoff, een van de Nederlandse rijders in de hoogste motocross-klasse.

De rijder van Gas Gas ging vorige maand bij de kwalificatie voor de MXGP-race in Lommel hard onderuit en brak daarbij twee ruggenwervels.

Een verklaring voor zijn val heeft hij wel. "Onze klasse is gigantisch sterk, vandaar dat we best wel wat risico's moeten pakken. Als je dat niet doet, dan doe je niet mee voor de prijzen."

De drukke racekalender zorgt voor flink wat blessures en uitvallers onder wie ook de wereldkampioen van 2018, Jeffrey Herlings. "We hebben achttien wedstrijden gehad in drie maanden tijd. Ongelooflijk. Dan vraag je een beetje om ongelukken."

Blik op volgend seizoen

Het herstel van Coldenhoff verloopt voorspoedig en hij denkt dan ook snel weer te kunnen gaan trainen. "Ik verwacht halverwege december weer terug op de motor te kunnen dus volgend seizoen komt niet in gevaar."

De 29-jarige Coldenhoff reed de afgelopen vijf jaar voor de Oostenrijkse KTM race-afdeling Gas Gas en wordt gelinkt aan Yamaha voor volgend seizoen. Is een overstap aan de orde? "Die geruchten heb ik ook gehoord", sluit hij af met een brede glimlach.

STER reclame