Spakenburg-Jong Sparta
NOS Sport

Competities amateursporten stil tot zeker midden december

De competities in de amateursport (jeugd en volwassenen) liggen zeker tot midden december stil. Dat verklaarde premier Mark Rutte dinsdagavond bij de aankondiging van de verscherpte maatregelen om het coronavirus in Nederland te bestrijden.

Daarnaast mogen vanaf woensdag 4 november 22.00 uur in de binnen- en buitensport slechts twee volwassen personen met elkaar op anderhalve meter trainen. Deze maatregel geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar.

Uitzondering

Half oktober besloot het kabinet de sport voor een groot deel voor vier weken stil te leggen. Er werd alleen een uitzondering gemaakt voor het betaald voetbal, de eredivisie vrouwen en voor de sporters die bij NOC*NSF een A-status of een andere topsportstatus hebben. Deze regeling blijft overeind.

Vooral bij de teamsporten kwam het stilleggen van de competities in oktober hard aan. Onder meer het amateurvoetbal, hockey, handbal, volleybal waren slachtoffer van de maatregel, tot grote teleurstelling van sportkoepel NOC*NSF en diverse sportbonden.

Dinsdagavond kondigde het kabinet scherpere maatregelen voor diverse sectoren aan om het aantal coronabesmettingen de komende fors naar beneden te krijgen. Die gelden twee weken. "Daarna keren we automatisch terug naar de maatregelen die tijdens de gedeeltelijke lockdown vanaf 14 oktober gelden. Die maatregelen duren zeker tot midden december", aldus Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl