Spelers van Dinamo Kiev
NOS Voetbal

Dinamo Kiev mist negen spelers in CL-duel met Barcelona vanwege corona

Dinamo Kiev moet het woensdag in het Champions League-duel met FC Barcelona stellen zonder negen spelers die positief zijn getest op het coronavirus.

Onder hen zijn twee van de drie keepers, Georgi Bushchan en Denis Bojko, ook moet de Oekraïense ploeg Mykola Sjaparenko en Vitali Mykolenko missen. Naast negen spelers zijn er ook nog vijf staf leden positief getest, onder wie assistent-coach Emil Karis.

Dinamo Kiev staat na twee wedstrijden op de derde plek in groep G. De Oekraïense club verloor van Juventus (0-2) en speelde gelijk tegen Ferencvaros (2-2). Tegenstander Barcelona staat bovenaan. De ploeg van trainer Ronald Koeman won zowel van Juventus (2-0) als Ferencvaros (5-1).

Real Madrid en FC Barcelona

Real Madrid moet hoogstwaarschijnlijk ook een speler missen als gevolg van een coronabesmetting. Éder Militão testte positief en moet, volgens het protocol van de Europese voetbalbond UEFA, uiterlijk zes uur van tevoren een negatieve test afleggen om mee te mogen spelen tegen Internazionale.

De Champions League-wedstrijd tegen de Italiaanse club staat gepland voor dinsdag 21.00 uur. De Koninklijke staat na twee wedstrijden laatste in groep B. De ploeg van coach Zinédine Zidane verloor de eerste wedstrijd van Sjachtar Donetsk (2-3) en speelde gelijk tegen Borussia Mönchengladbach (2-2).

Ook Bayern München meldde een coronabesmetting. De Duitse ploeg moet het dinsdag tegen Salzburg doen zonder Niklas Süle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl