Pro Shots
NOS Sport

EK-kwalificatieduel handballers tegen Polen afgelast

Het EK-kwalificatieduel van de Nederlandse handballers tegen Polen is afgelast. Volgende week zondag zouden de mannen in het Poolse Plock het duel spelen. Vanwege de verplichte quarantaine voor spelers en staf bij thuiskomst is besloten het duel uit te stellen.

Een nieuwe datum is nog niet bekend. Voor komende woensdagavond staat wel de thuiswedstrijd tegen Turkije op het programma. Dat duel wordt zonder publiek gespeeld in het topsportcentrum in Almere.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari in 2022 georganiseerd in Hongarije en Slowakije. Bij de loting voor dat EK is de Nederlandse handbalploeg ingedeeld bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen elk land wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld.

58 jaar gewacht

In 2019 schreven de handballers geschiedenis door na 58 jaar voor het eerste een ticket te bemachtigen voor een Europees kampioenschap. Al die jaren moesten ze vanaf de zijlijn toekijken naar de grote internationale toernooien. Alleen in 1961 was Oranje van de partij, toen werd het op het WK in West-Duitsland elfde.

Bij hun debuut op het Europees kampioenschap in 2020 kwamen de Nederlandse mannen niet verder dan de groepsfase. Zij werden derde achter Duitsland en de winnaar van dat toernooi, Spanje.

In aanloop naar dat toernooi maakten we deze reportage over de handballers.

Handbalmannen willen genieten van hun allereerste EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl