Steven Kruijswijk ANP
Sport en corona

Steven Kruijswijk is positief getest op het coronavirus. De Nederlandse wielrenner moet daarom de Giro d'Italia verlaten. Kruijswijk stond na negen etappes elfde in het algemeen klassement.

Kruijswijk, die geen klachten had, ontving zijn positieve test dinsdagochtend voor de start van de tiende etappe. "Ik werd gewekt door het nieuws dat ik helaas een positieve test heb afgegeven op de rustdag en dat ik daardoor niet kan starten", laat de kopman van Jumbo-Visma weten in een eerste reactie.

"Voor mij was dat heel onverwachts. Omdat ik me prima en fit voelde. Ik kan moeilijk bevatten dat ik het heb opgelopen. Als je het helemaal niet voelt aankomen en er ook niet vanuit gaat, is het een hele grote teleurstelling om dit nieuws te krijgen."

Tweede tegenvaller

Voor Kruijswijk is het de tweede grote tegenvaller van dit seizoen. De 33-jarige klassementsrenner zou aanvankelijk als mede-kopman van start gaan in de Tour de France, maar een val in het Critérium du Dauphiné met een schouderblessure als gevolg gooide roet in het eten.

Ook bij Team Sunweb, de ploeg van Wilco Kelderman, is een renner positief getest op corona. Het gaat om Michael Matthews. De Australische sprinter is na de positieve uitslag dinsdagochtend in quarantaine gegaan.

Mitchelton-Scott niet meer van start

Mitchelton-Scott heeft de hele ploeg teruggetrokken uit de Ronde van Italië, nadat vier stafleden positief zijn getest op corona. Eerder al moest Simon Yates, de kopman van de ploeg en een van de favorieten voor de eindzege, de Giro verlaten vanwege een positieve coronatest.

"Gelukkig hebben de positief geteste stafleden geen of slechts milde symptomen, maar de gezondheid van al onze rijders en het personeel heeft voor ons als organisatie de hoogste prioriteit", laat Mitchelton-Scott in een verklaring weten. "We focussen ons nu op het veilig vervoeren van de ploeg naar plekken waar ze het comfortabelst zijn om de quarantaineperiode door te brengen."

STER reclame