ANP
NOS Wielrennen

Wielerklassieker Parijs-Roubaix gaat tóch niet door

De wielerklassieker Parijs-Roubaix gaat niet door. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. De befaamde kasseienkoers zou op 25 oktober worden ingehaald.

Het besluit is genomen in overleg met de landelijke en regionale overheden. De ontwikkelingen rondom het coronavirus in Frankrijk maken de wedstrijd op dit moment onmogelijk.

De 118de 'Hel van het Noorden' zou aanvankelijk op 12 april worden verreden, maar werd vanwege de coronacrisis al uitgesteld naar de herfst. Nu heeft de organisatie besloten om de wedstrijd, die voor het eerst ook een vrouweneditie zou kennen, helemaal te schrappen.

De Franse autoriteiten hadden daartoe verzocht vanwege de aangescherpte coronamaatregelen in Frankrijk. De organisatie maakte bekend dat de klassieker volgend jaar op 11 april gehouden zal worden.

Van der Poel: 'Bijzonder jammer'

De Belg Philippe Gilbert zegevierde vorig jaar in Roubaix. De routinier van Lotto Soudal zou op 25 oktober niet meedoen, omdat hij nog te veel last heeft van de knieblessure die hij opliep in de Tour de France.

Mathieu van der Poel zou over ruim twee weken wel aan de start staan in Compiègne, de startplaats van Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Alpecin-Fenix had een wildcard gekregen voor de klassieker. De teleurstelling bij MvdP is dan groot.

ANP
Mathieu van der Poel op weg naar de zege in de Binckbank Tour

"Bijzonder jammer", laat hij weten. "Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de 'Helleklassieker' te kunnen afwerken. Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn vijfde monument moeten worden dit seizoen. Nu blijkt ook dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik te rijden de juiste was."

Van Aert: 'Extra gemotiveerd'

Door de afgelasting ziet de winnaar van de de BinckBank Tour het belang van de komende wedstrijden, zondag Gent-Wevelgem en volgende week de Ronde van Vlaanderen, alleen maar toenemen. En dat geldt evenzeer voor Wout van Aert, die dit seizoen al zegevierde in Milaan-Sanremo en Strade Bianche en twee ritzeges in de Tour boekte.

"Parijs-Roubaix is een van mijn lievelingskoersen", reageerde de succesvolle Belg van Jumbo-Visma. "Ik heb de afgelopen weken in mezelf geïnvesteerd door enkele koersen te laten schieten, zodat ik de komende wedstrijden goed ben. Ik wil dat niet zomaar verloren laten gaan. Ik ben extra gemotiveerd om van Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen nog iets te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl