NOS Wielrennen

Geëmotioneerde Van Vliet: 'Amstel Gold Race gaat vanwege corona niet door'

Koersdirecteur Van Vliet geëmotioneerd om afgelasten Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race gaat dit jaar toch niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt nadat vanmiddag overleg heeft plaatsgevonden met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Door de verscherpte coronamaatregelen die afgelopen maandag zijn ingevoerd achten de autoriteiten het niet verantwoord de enige wielerklassieker van Nederland te laten doorgaan.

De Amstel Gold Race was op de nieuwe wielerkalender ingepland op zaterdag 10 oktober, nadat de oorspronkelijke datum van 19 april al geschrapt moest worden als gevolg van de coronapandemie.

Het parcours van de Amstel Gold Race blijft dit jaar leeg

Koersdirecteur Leo van Vliet had al laten weten zo min mogelijk publiek langs de kant te willen hebben. "Er stond maandag één regel in de kabinetsmaatregelen die het onmogelijk maakte om de koers dit jaar te organiseren", betreurde Van Vliet, doelend op de toeschouwers die er niet bij mochten zijn. "De veiligheidsregio's hebben ons gezegd dat het daardoor onmogelijk wordt."

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn ook alle Nederlandse etappes in de BinckBank Tour geschrapt. De etappekoers wordt nu enkel verreden op Belgisch grondgebied.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl