Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Tsjechië met ander team tegen Schotland vanwege coronabesmettingen

Tsjechië treedt maandag in de Nations League-wedstrijd tegen Schotland aan met een geheel ander team dan vrijdag tegen Slowakije (3-1 winst) en ook met een andere bondscoach. De Tsjechische bond besloot tot deze maatregel uit angst voor coronabesmettingen binnen de selectie en begeleidingsstaf.

Twee stafleden van de Tsjechische ploeg testten eerder positief op corona, één nog in Praag en één vrijdagochtend in Bratislava. Spelers Tomas Soucek en Patrik Schick, die in contact waren gekomen met een van de besmette medewerkers, gingen vervolgens in quarantaine en misten de wedstrijd tegen Slowakije.

Afgelasting geen optie voor UEFA

De Tsjechische voetbalbond diende daarna bij de UEFA een verzoek in om de eerstvolgende wedstrijd tegen de Schotten af te gelasten, nadat de voorzitter van Slavia Praag had gevraagd om zeven van zijn spelers in de nationale ploeg terug te trekken, uit angst dat zij besmet zouden raken.

De Tsjechen vingen echter bot bij de Europese voetbalbond. De UEFA liet de Tsjechische bond weten dat het duel gewoon doorgaat. De reglementen van de UEFA met betrekking tot covid-19 schrijven voor dat een wedstrijd doorgaat zolang een team ten minste dertien spelers beschikbaar heeft.

Ander team, andere coach

Hoewel dus nog geen speler van de selectie positief heeft getest, besloot de bond uit angst voor eventuele verspreiding binnen de selectie wel alle spelers en bondscoach Jaroslav ilhavý terug te trekken. Maandag speelt er daarom een geheel ander team onder leiding van een andere coach.

Schotland vertrekt zondag naar Olomouc en staat volgens een woordvoerder van de bond in direct contact met beide partijen. "De Tsjechische bond is nu in contact met de eigen clubs om te beslissen wie er maandag in actie komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl