Februari 2020: het elftal van Vasco da Gama
NOS Voetbal

Vasco da Gama zwaar getroffen door coronavirus: halve selectie positief

De Braziliaanse voetbalclub Vasco da Gama is hard getroffen door het coronavirus. Bij een nieuwe testronde reageerden zestien spelers positief. De besmette groep is in isolatie geplaatst. Drie van hen voelden zich al ziek.

"Dit toont enkel maar aan dat wij de regels volgen en het virus zo snel mogelijk opsporen bij onze spelers", liet de club uit Rio de Janeiro weten. "Zo kunnen we het coronavirus zo snel mogelijk een halt toeroepen."

De spelers van Vasco da Gama trainden bij de club nog individueel. Groepstrainingen zijn in Brazilië nog niet toegestaan.

Flamengo 38 medewerkers positief

Bij topclub Flamengo, winnaar van de Copa Libertadores, testten begin mei 38 medewerkers positief op het coronavirus. Onder hen drie spelers en trainer Jorge Jesus.

Desondanks wil president Jair Bolsonaro, die het coronavirus lange tijd slechts 'een griepje' noemde, dat de voetbalcompetitie zo snel mogelijk hervat wordt. Vertegenwoordigers van Vasco da Gama en Flamengo zouden na een onderhoud met Bolsonaro dezelfde mening zijn toegedaan. Clubs als Fluminense en Botafogo zijn tegen.

Brazilië is zwaar getroffen door het coronavirus. Alleen de Verenigde Staten en Rusland hebben meer bevestigde gevallen van COVID-19 dan Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl