Sport en corona
Berghuis: 'Zin om in deze periode in mezelf te investeren'

Heeft Steven Berghuis zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Feyenoord? Het is een vraag die de vleugelaanvaller naar eigen zeggen de afgelopen drie seizoenen telkens kreeg voorgeschoteld aan het einde van de competitie.

In een skypegesprek met NOS-voetbalcommentator Arman Avsaroglu heeft de 28-jarige Berghuis daar echter geen antwoord op. "Ik weet het zelf echt niet. Ik heb altijd gezegd dat ik wel de ambitie heb om nog een keer een stap te maken, maar dan moet het hele plaatje wel kloppen."

"Op dit moment denk ik daar zeker niet over na. Alles ligt stil en ik vind het al moeilijk om een maand vooruit te kijken. Iedereen kent mijn verhaal wel. Ik ben heel erg blij bij Feyenoord en ook met mijn rol en aanvoerderschap. Dus ik zie het wel."

Ik heb zin om deze periode te gebruiken om in mijn lichaam te investeren

Steven Berghuis

Feyenoord begon onlangs weer met de trainingen, zij het in kleine groepen en met aangescherpte maatregelen. Iets waar Berghuis zich geheel in kan vinden.

"Dat bevalt heel goed. Ik heb niet zoiets van: 'Ik heb geen wedstrijd om naar toe te werken, dus waar train ik voor?' Zo voel ik dat helemaal niet. Ik heb juist zin om deze periode te gebruiken om in mezelf te investeren, om in mijn lichaam te investeren. Daarom ben ik heel erg blij dat we weer het trainingscomplex op mochten."

Berghuis: 'De liefde van je leven valt weg'

Dat Berghuis zich fijn voelt bij de Rotterdammers is ook dit seizoen weer duidelijk geworden. Met vijftien doelpunten en zeven assists was hij een van de drijvende krachten achter de wederopstanding van Feyenoord. Door de coronacrisis kwam er een abrupt einde aan de goede reeks van Berghuis en zijn team.

"Het was zo'n lekker gevoel en we zaten overal redelijk in. Vooral in de beker en in de competitie kon het nog alle kanten op. Het is heel erg jammer dat het zo is gelopen, maar het is niet anders."

'De enorme leegte'

Toch hoopt Berghuis dat hij snel weer aan de bak mag, want hij mist het spelletje ontegenzeggelijk.

"Ik mis het voetbal, de wedstrijden. Spelen voor ons thuispubliek en in andere stadions. Het spelletje valt weg. De liefde van je leven, dat wat je al vanaf je vijfde jaar doet, dat valt gewoon weg. Dat is vooral de enorme leegte die ik voel."

STER reclame