Novak Djokovic EPA
Sport en corona

Terwijl in veel Europese landen wordt geprobeerd om voetbalcompetities in de komende weken weer op te starten, heeft de baas van de Australische tennisbond juist grote twijfels of de Australian Open - op de kalender in januari - wel kan plaatsvinden.

"In het gunstigste geval kan het doorgaan, met alleen Australische fans op de tribune", zei Craig Tiley. Hij houdt er echter ook rekening mee dat het grandslamtoernooi helemaal niet gespeeld kan worden.

"Zoals het er nu naar uitziet, is de kans reëel dat we begin volgend jaar nog niet kunnen spelen", aldus Tiley die voorziet dat de coronapandemie voorlopig nog niet onder controle is. "Het is misschien alleen mogelijk met een heel goed uitgewerkt plan over quarantaine van de buitenlandse deelnemers."

In Australië zijn zo'n 7.000 mensen zijn besmet geraakt met het coronavirus, 96 mensen zijn overleden.

Spelers vrezen einde tennisjaar

De Australian Open is tot dusverre het enige grandslamtoernooi dat dit jaar is gespeeld. Roland Garros is verschoven naar september en Wimbledon werd vanwege het coronavirus afgelast.

Over het doorgaan van de US Open, waarvan de start op 24 augustus gepland staat, wordt komende maand een beslissing genomen.

Veel topspelers gaan er al vanuit dit jaar niet meer in actie te komen en kijken juist vooruit naar het toernooi in Australië. "Ik ben in mijn hoofd al bezig met de Australian Open. Ik denk dat het tennisjaar 2020 vrijwel verloren is", zei Rafael Nadal deze week nog.

STER reclame