Magnus Carlsen
NOS Sport

Carlsen wint eigen online schaaktoernooi en is 63.000 euro rijker

Magnus Carlsen is winnaar geworden van het door hemzelf georganiseerde online invitatietoernooi. In de finale was de Noorse nummer één van de wereld met 2,5-1,5 te sterk voor de Amerikaan Hikaru Nakamura.

Carlsen won zondag twee keer met wit en Nakamura, die achttiende staat op de wereldranglijst, één keer. De vierde partij eindigde in remise. Met de zege wint hij 70.000 dollar (circa 63.000 euro).

De 29-jarige Carlsen is regerend wereldkampioen in het klassieke schaak, maar geldt ook als een specialist in het vluggeren: in december won hij zijn derde WK-goud in het rapid en zijn vijfde in het blitz.

Ook Nakamura (32) is een specialist. Hij staat vierde op de rapidranglijst van de internationale schaakbond FIDE en eerste op de blitzlijst.

Giri won van Carlsen

Eerder in het toernooi wist de Nederlandse schaker Anish Giri verrassend te winnen van Carlsen. De Nederlandse grootmeester was op het online-toernooi de Noorse wereldkampioen in vier rapidpartijen de baas met 2,5-1,5.

Giri had in drie van de vier partijen de overhand, maar hij kreeg de Noor slechts een keer op de knieën. Ondanks de nederlaag bereikte Carlsen wel gewoon de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl