1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Sport

Polsstokhoogspringer Vloon springt over 5,61 meter in achtertuin

Polsstokhoogspringer Menno Vloon zit net als alle andere sporters in Nederland thuis. Maar hij doet het net iets anders dan de meesten van zijn collega's.

De 25-jarige atleet heeft namelijk met zijn vriendin tijdelijk intrek genomen in het tuinhuisje van zijn trainer, die een complete opstelling voor polsstokhoogspringen in de tuin heeft neergezet.

"Ik had niet kunnen dromen dat dit haalbaar was", geeft Vloon toe. De aanloopbaan had de oud-timmerman zelf al eens gemaakt. Zijn trainer Christian Tamminga zorgde voor de rest van de spullen én de goedkeuring van zijn vrouw voor het opmerkelijke plan.

Bekijk hieronder de reportage om te zien hoe polsstokhoogspringer Vloon traint in de achtertuin van zijn trainer:

Polsstokhoogspringer Vloon woont en traint in achtertuin trainer

Helemaal uniek is de polsstokhoogspringtuin niet. Wereldtoppers als Renaud Lavillenie en Sam Kendricks hebben een soortgelijke installatie in hun tuin. En dat heeft al tot een online-wedstrijd tussen de polsstokhoogspringers geleid.

Tweevoudig olympisch kampioen Lavillenie had zijn concurrenten uitgedaagd om over 5,61 meter te springen. Vloon slaagde daarin. "Het was fantastisch", lacht de Nederlander.

Lavillenie heeft zijn tuin in Auvergne overigens al jaren geleden omgebouwd. In 2012 zette hij een flitsend filmpje van zijn eigen polsstokhoogspringinstallatie op internet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl