Richard Lewis
NOS Sport

Wie verzekerde Wimbledon tegen corona? 'Had dat genie best willen zijn'

Wimbledon werd vorige week afgelast, maar omdat 's werelds bekendste tennistoernooi opvallend genoeg verzekerd is tegen het coronavirus kan het een schadeclaim van ongeveer 113 miljoen euro indienen.

Welk briljant persoon is er verantwoordelijk voor die verzekering? "Ik was het niet. Helaas, ik had graag dat genie willen zijn", zegt Richard Lewis, de toernooibaas van Wimbledon, met een knipoog.

"Het gaat terug naar de SARS-uitbraak in 2003. Een ballenkind was daarmee geïnfecteerd tijdens het toernooi. Er was besmettingsgevaar, maar dat konden we isoleren. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is de verzekering daarna uitgebreid", aldus Lewis.

Lewis oud-coach van Mesker

Lewis doet zijn terugblik in gesprek met NOS-commentator en oud-tennisster Marcella Mesker bij de lancering van NLTennisPodcast. De Brit is zelf ook oud-speler en was na zijn actieve loopbaan de coach van Mesker.

"Die verzekering is voor bekende en onbekende ziektes. Corona valt onder de laatste categorie", gaat Lewis verder. "Veel evenementen verzekeren zich alleen tegen bekende ziektes. Of we alles uitbetaald krijgen, daar moeten we de komende maanden achteraan."

Ook het maandag afgelaste Brits Open - een van de vier belangrijkste golftoernooien - heeft dezelfde verzekering als Wimbledon tegen een premie van 1,7 miljoen euro per jaar.

Eerste vrouwelijke Wimbledon-directeur

Lewis had ironisch genoeg al eerder aangekondigd dat dit zijn laatste jaar als Wimbledon-directeur zou zijn. "En dat blijft zo. Mijn laatste dag zal 31 juli zijn", laat hij weten.

"Daarna wordt Sally Bolton de eerste vrouwelijke Wimbledon-directeur ooit. Ze is er klaar voor, ze zal het fantastisch doen", aldus Lewis, die negen jaar aan het roer stond van The All England Lawn Tennis Club,

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl