Artjom Kasparian Orange Pictures
Sport en corona

De Nederlandse boksers die geen kwalificatie bij het OKT in Londen hebben kunnen afdwingen, zijn een eerste kans op plaatsing voor de Olympische Spelen kwijt. Het toernooi werd vanwege de corona-uitbraak afgebroken, maar de resultaten blijven toch gewoon staan.

De uitgeschakelde boksers krijgen op het mondiale OKT in Parijs een nieuwe kans. Dat zou oorspronkelijk in mei worden gehouden, maar ook daarvoor volgt nog een nieuwe datum.

Het afgebroken OKT in Londen wordt eveneens op een nader te bepalen moment afgemaakt. Alleen Nouchka Fontijn en Enrico Lacruz maken in Londen nog kans op olympische tickets.

Artjom Kasparian, Chelsey Heijnen, Max van der Pas en Delano James verloren in Londen hun eerste partij. Jemyma Betrian moest vanwege een knieblessure verstek laten gaan.

Vooral de aftocht van Kasparian was emotioneel. Ondanks de hoge verwachtingen ging hij onderuit tegen de Spanjaard Gazimagomed Jalidov, waarna hij in tranen uitbarstte.

"Ik had daarna wel even een time-out nodig", bekent hij. En die kreeg hij, weliswaar door de noodgedwongen coronastop. "Ik ben weer volle bak aan het trainen. In mijn eentje. Mijn basisconditie moet goed blijven."

'Begint te branden'

"Even geen plichten, geen stress. Ik kan die verliespartij inmiddels weer nuchter terugkijken, analyseren wat ik beter moet doen", vervolgt Kasparian, vastberaden zijn grote doel in Tokio te halen. "Het begint nu wel weer te branden."

Bekijk hieronder de reportage die Han Kock voorafgaand aan het OKT in Londen over Artjom Kasparian maakte:

Bokser Kasparian hoopt droom te verwezenlijken bij OKT

STER reclame