NOS Voetbal

Verveling slaat toe bij voetballers in buitenland: 'Af en toe aan het vreten'

Hoe gaan de Nederlandse voetballers in het buitenland met de huidige coronacrisis om? Sterren als Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zien we regelmatig voorbijkomen, daarom richten we dit keer onze blik op de minder bekende spelers.

In Langs de Lijn kwamen zondag Melvin Platje (Bali United), Bram Nuytinck (Udinese) en Chris David (Cape Town City) aan het woord. Alle drie zijn ze aan huis gekluisterd. Ze mogen alleen naar buiten om boodschappen te doen.

"Twee weken geleden werd alles stilgelegd hier", zegt spits Platje vanuit Indonesië. "Ik ga alleen met een masker en handschoenen naar de supermarkt. Als het kan, gaan we 29 mei weer trainen."

"Ik heb thuis een zwembad, fitnessspullen en een fiets. Dan maak ik een foto, denkt iedereen dat ik aan het trainen ben en dan pak ik een biertje. Af en toe ben ik aan het vreten, maar ik push mezelf wel om fit te blijven", grapt Platje.

Platje behoort tot de populairste spelers van Bali United en dat merkt hij in de supermarkt. "Dan willen de mensen met me op de foto. 'Sorry, corona, corona, corona', zeg ik en dan houden ze wel afstand."

Nuytinck kwam pas een keer buiten

Nuytinck zit in het zwaar getroffen Italië al drie weken binnen. "Ik ben deze week een keer naar buiten gegaan om boodschappen te doen en dat was het. Het is een beetje saai, maar het gaat vrij aardig."

Ook de verdediger probeert thuis fit te blijven. "Ik doe wat oefeningen, het is niet heel bijzonder. Ik eet en sport op vaste tijdstippen, die regelmaat helpt. Verder leer ik Italiaans en slaap ik uit, dan is de dag wat korter."

David heeft nog achttien dagen te gaan

In Zuid-Afrika is David nog maar drie dagen bezig met zijn quarantaine. "Nog achttien dagen te gaan. Ik heb een mooi appartement waar ik oefeningen kan doen. Dat gaat goed. Verder bel ik veel met Nederlandse collega's hier, meer kun je niet doen."

Om de dagen zo goed mogelijk door te komen is regelmaat volgens Nuytinck van cruciaal belang. David voegt daaraan toe: "Neem veel vitamines en drink veel water."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl