Ajacied Quincy Promes trapte een balletje met onder meer Daishawn Redan Pro Shots
Sport en corona

Het was een opmerkelijk filmpje dat dit weekend opdook. Ajacied Quincy Promes, FC Groningen-spits Daishawn Redan en enkele anderen trapten vrolijk een balletje op een Amsterdams plein. Daarmee lapten ze samenscholingsregels, die vanwege het coronavirus gelden, aan hun laars.

Een bewuste actie, getuige het grappende "quarantaine, gappies" en "hé, quarantainesquad" dat over het pleintje schalde.

Excuses

Nadat Promes en Redan door hun clubs waren aangesproken op hun gedrag, boden beiden hun excuses aan. Promes deed dat via een kort statement op zijn Instagram-kanaal.

"Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden", schrijft de aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal.

Het korte statement van Quincy Promes Instagram Quincy Promes

Redan heeft volgens FC Groningen eveneens zijn excuses aangeboden en gaat een donatie doen aan een supportersinitiatief, Noordtribune Helpt, dat mensen in de regio hulp biedt in deze coronatijden.

"Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust", meldt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van FC Groningen.

Het betreffende filmpje dat rondgaat op sociale media:

"Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag."

FC Groningen-spits Daishawn Redan Pro Shots

STER reclame