NOS
NOS Wielrennen

Profploegen organiseren online Ronde van Zwitserland op hometrainers

De sportwereld ligt helemaal stil vanwege het coronavirus, maar voor een aantal wielerprofs wordt het eind april toch mogelijk om aan de start van een wedstrijd te verschijnen.

In de week waarin normaal gesproken de Ardennenklassiekers Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zouden worden verreden (22-26 april), wordt een serie van vijf e-sportswedstrijden georganiseerd: 'The Digital Swiss 5'.

Drie renners per team zullen dan via een online-wielersimulatieprogramma op hun hometrainer delen van het parcours van de Ronde van Zwitserland rijden.

'Geweldig idee'

De organisatie van de Ronde van Zwitserland heeft alle ploegen die op de startlijst stonden een uitnodiging gestuurd. Meerdere WorldTour-teams doen mee en hebben al enthousiast gereageerd op het plan.

"Geweldig idee, wij doen mee", klinkt de reactie van Jumbo-Visma op Twitter. Ook Ineos, Deceuninck-QuickStep, Bora en Sunweb reageren enthousiast. Het is nog niet bekend welke renners deel zullen nemen aan de competitie.

Het initiatief voor de e-sportswedstrijden komt van Velon, een samenwerkingsverband tussen WorldTour-ploegen met als belangrijk doel de sport spannender te maken en de fans de mogelijkheid te geven tot meer interactie met de teams.

Thuiswerken voor wielrenners

Hoewel wielrennen een sport is die plaatsvindt op de openbare weg, is het ook voor renners mogelijk om thuis te werken.

Wielrenners die vanwege de coronamaatregelen niet naar buiten kunnen, zijn daarbij aangewezen op hun hometrainer, waarop ze hun trainingen ook kunnen doen via online-wielersimulatieprogramma's zoals Zwift.

Op sociale media gaan de laatste weken dan ook veel foto's rond van renners op hun hometrainer:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl