Sifan Hassan in actie op de 5.000 meter bij de FBK Games in 2019 ANP
Sport en corona

De FBK Games is het volgende grote sportevenement in Nederland dat ten prooi valt aan de coronacrisis. De atletiekwedstrijd in Hengelo, die op 1 juni zou plaatsvinden, is van de kalender gehaald.

"Met pijn in het hart moeten we dit besluit nemen", verklaart directeur Ellen van Langen. "We hebben echter een gezamenlijke verantwoordelijkheid dit virus een halt toe te roepen en dit is de enig verantwoorde beslissing op dit moment."

Geen uitstel

De organisatie doet geen poging de meeting naar een later tijdstip in 2020 te verplaatsen. "Natuurlijk hebben we serieus gekeken naar de mogelijkheden van uitstel, maar we zijn niet het enige internationale topatletiekevenement op zoek naar een nieuwe datum op een overvolle sportagenda in het najaar", vervolgt Van Langen.

De volgende editie van de naar viervoudig olympisch kampioene Fanny Blankers-Koen vernoemde atletiekmeeting is op 6 juni 2021.

Honkbalweek Haarlem

Ook de Honkbalweek Haarlem is vanwege het coronavirus afgelast. Het toernooi stond van 26 juni tot en met 5 juli op het programma. De volgende Honkbalweek Haarlem zal nu in 2022 weer plaatsvinden.

STER reclame