Celtic tegen de Rangers op Celtic Park Pro Shots
Sport en corona

Na de Engelse voetbalbond heeft ook de Schotse voetbalbond aangekondigd dat de competitie tot en met 30 april stilligt vanwege het coronavirus. "Het medisch advies luidt dat we voor die datum niet de piek van de epidemie hebben bereikt in dit land", aldus de Schotse FA in de verklaring.

De Engelse voetbalbond FA had donderdag bekendgemaakt dat alle wedstrijden tot en met 30 april worden uitgesteld. De maatregel gold eerder voor de periode tot en met 3 april.

In Engeland is normaal gesproken de regel dat de competities voor 1 juni moeten zijn afgerond. Door de uitbraak van het coronavirus en het uitstel van het EK, vervalt die regel nu eenmalig.

De Belgische voetbalcompetitie wordt zeker niet voor 1 mei hervat. Collectieve trainingen blijven voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april.

De Turkse minister van sport Muharrem Kasapoglu heeft alsnog besloten alle voetbalwedstrijden uit te stellen. Tot nu toe werd er in het land ondanks de uitbraak van het coronavirus nog wel gespeeld, zij het zonder publiek. Daarop was veel kritiek, onder meer van de spelersvakbond in het voetbal FIFPro. Die vond het te riskant voor de spelers.

Zuid-Amerika begint in september

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol hoopt in september te kunnen beginnen aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. De kwalificatie zou eigenlijk deze maand van start gaan, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld.

Komende week zouden alle landen twee kwalificatiewedstrijden spelen. In september stonden speelronde drie en vier op het programma. Dat schuift nu allemaal iets op vanwege het coronavirus.

De vier beste landen uit de kwalificatie plaatsen zich voor het WK van 2022 in Qatar, de nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

STER reclame