Sport en corona

"Ik besef wel dat we echt heel veel geluk hebben dat we dit thuis hebben", zegt Niek Kimmann. De 23-jarige BMX'er doet met broer Justin zijn verhaal in hun eigen enorme trainingshal in Dedemsvaart. Speciaal voor de NOS maakten de broers Kimmann zelf een reportage.

Gebroeders Kimmann 'maken het beste van de situatie' in eigen indoorhal

Daar, in Overijssel, traint het duo in afzondering, in aanloop naar de Olympische Spelen. Want vooralsnog staat het grootste sportevenement ter wereld nog gewoon op de kalender, ondanks het coronavirus,. En Niek wil in Tokio hoge ogen gooien.

"Als sporter moet je doelen stellen. Of het realistisch is of niet. Dus daarom ga ik ervan uit dat de Spelen doorgaan. Dan ben ik in ieder geval voorbereid", aldus Niek, in 2015 wereldkampioen en vorig jaar Europees kampioen.

Maatje

Broer Justin is zijn trainingsmaatje. "Ik kan mijn trainingen tot nu toe nog gewoon doen, dus dat is prettig. Voor de rest blijf ik zo veel mogelijk bij iedereen uit de buurt."

Dat doet ook de relativerende Niek. "Sport is nu even totaal onbelangrijk, maar we maken gewoon het beste van de situatie."

STER reclame