ANP
NOS Voetbal

Ook streep door twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje-voetbalsters

De twee EK-kwalificatiewedstrijden die het Nederlands vrouwenelftal in april zou spelen, zijn uitgesteld. Dat heeft de UEFA besloten in verband met de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

Het team van bondscoach Sarina Wiegman zou vrijdag op 10 april in en tegen Kosovo spelen. Op dinsdag 14 april stond in Groningen het duel met Estland gepland. De interlands kunnen mogelijk in oktober ingehaald worden, maar daarover is nog niets besloten.

Nederland is in de EK-kwalificatie de ongeslagen koploper in groep A, met achttien punten uit zes duels.

Het Europees kampioenschap voor vrouwen staat volgend jaar van 7 juli tot en met 1 augustus op het programma. Maar nu het EK voor mannen door het coronavirus is verplaatst naar 2021, sluit de KNVB niet uit dat het EK voor vrouwen naar 2022 wordt doorgeschoven.

Ook geen hockeyinterlands

De internationale hockeyfederatie FIH heeft ook besloten om nog meer wedstrijden te schrappen. De Pro League, het landentoernooi waar de Nederlandse mannen en vrouwen aan meedoen, ligt in ieder geval nog tot 17 mei stil.

Vorige week was nog besloten om tot half april niet te spelen, maar door de ontwikkelingen rond het coronavirus is die periode verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl