Nizzolo de rapste na boeiende waaieretappe

Giacomo Nizzolo heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Italiaan won in Châlette sur-Loing de sprint van een kleine groep.

De rit werd net als een dag eerder gekenmerkt door waaiervorming. Op 27 kilometer van de streep brak het peloton door toedoen van de wind in meerdere stukken uiteen.

Het maakte in een klap een einde aan de aspiraties op de ritzege voor de sprinters Caleb Ewan, Sam Bennett, Bryan Coquard en Cees Bol, die de slag gemist hadden.

Ackermann maakt het niet af

Op 10 kilometer van de finish brak het uitgedunde peloton nog eens in tweeën. Elia Viviani en Michael Matthews misten dit keer de boot. Uiteindelijk bleven er slechts elf coureurs over om voor de ritzege te sprinten.

Met de luxe van de aanwezigheid van liefst drie ploeggenoten werd Pascal Ackerman keurig gelanceerd, maar de Duitser zag in de slotmeters Nizzolo voorbijkomen. De Belg Jasper Stuyven werd derde.

Schade voor Quintana en Alaphilippe

Nairo Quintana zat aanvankelijk nog in de voorste groep, maar nadat hij betrokken was geraakt bij een valpartij moest hij ook tijd inleveren. Datzelfde gold voor Julian Alaphilippe, die op het verkeerde moment lek reed en samen met Quintana op 1.25 van de winnaar binnenkwam.

Maximilian Schachmann, winnaar van de eerste rit, bleef bij de les en handhaafde zich keurig voorin. Hij behoudt de leiding in het klassement.

STER reclame