Monfils zegeviert voor tweede jaar op rij bij ABN Amro-toernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gaël Monfils heeft net als vorig jaar het ABN Amro-toernooi in Rotterdam gewonnen. De Franse nummer negen van de wereld was in de finale veel te sterk voor het 19-jarige Canadese talent Félix Auger-Aliassime: 6-2, 6-4.

Het is voor Monfils niet alleen de tweede titel op rij in Ahoy, het is ook de tweede week op rij dat hij een toernooi wint. Vorige week was de flamboyante Fransman de beste in Montpellier. In totaal heeft hij nu tien titels.

Auger-Aliassime aangeslagen

Auger-Aliassime was de jongste finalist ooit in Ahoy, maar zijn vierde ATP-finale leverde wederom geen titel op. "Felix, je bent nog jong. Die titel komt echt wel", sprak Monfils zijn terneergeslagen tegenstander na afloop toe.

Félix Auger-Aliassime, Richard Krajicek en Gaël Monfils Pro Shots

De 33-jarige Monfils bewoog zich de hele week grieperig door Rotterdam, maar liet daar in de finale niets van merken. De Fransman heerste op alle fronten. Alleen in de slotfase had hij het even lastig.

"Ik vind het heerlijk om hier te spelen. Jullie hebben een fantastische stad en een mooi toernooi. Het is een genot om hier te zijn voor de spelers. Tot volgend jaar", richtte hij zich in zijn dankwoord tot het Rotterdamse publiek.

Monfils evenaart idool Ashe

Trots keek Monfils toe hoe hij voor de tweede keer werd toegevoegd aan de lijst met namen van alle winnaars, die op de borden tussen de eerste en tweede ring van het stadion staan vermeld.

Precies tegenover zijn naam staat die van Arthur Ashe, de eerste zwarte speler die Wimbledon wist te winnen (1975) en het grote idool van Monfils. Ashe zegevierde twee keer in Ahoy: 1975 en 1976.

Monfils volgt Ashe op in Rotterdam: 'Mijn idool, ik hou van hem'

STER reclame