De Nederlandse waterpolomannen winnen met 19-9 van Malta Pro Shots

De Nederlandse waterpoloërs hebben de EK in Boedapest afgesloten met de vijftiende plaats. De ploeg van bondscoach Harrie van der Meer won de laatste troostwedstrijd op het toernooi met 19-9 van Malta en voorkwam daarmee dat het als laatste eindigde.

Oranje liep snel uit naar 4-0 en zag de comfortabele voorsprong nooit in gevaar komen. Naast beide doelmannen kwamen nog tien verschillende spelers voor Oranje in actie. Zeven van hen wisten de keeper van Malta minstens eenmaal te passeren. Guus van IJperen was topscorer met zes doelpunten. Met respectievelijk vier en drie treffers hadden Jesse Koopman en Robin Lindhout ook een flink aandeel in de zege van Oranje.

Een keer gewonnen

De Nederlandse ploeg wist in de groepsfase één wedstrijd te winnen, van Roemenië, maar eindigde desondanks als laatste in de poule. Daardoor werd Oranje veroordeeld tot de troostronde, waarin nog werd gestreden om de plekken dertien tot en met zestien. Maandag verloor Nederland ook nog van Frankrijk (8-9), waardoor in het slotduel de vijftiende plaats nog het hoogst haalbare was.

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen donderdag om 17.30 uur de halve finale op de EK tegen Rusland. Die wedstrijd is live te volgen op NOS.nl.

STER reclame