Bertens probleemloos langs Begu in eerste ronde Australian Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens is dankzij een zege op Irina Begu tot de tweede ronde van de Australian Open doorgedrongen. Onze landgenote was de Roemeense (WTA-105) in Melbourne met 6-1, 6-4 de baas.

Begu, die van de drie eerdere onderlinge duels er twee verloren had, gaf Bertens onmiddellijk een break cadeau met drie dubbele fouten. Begu bleef grossieren in afzwaaiers en de Wateringse won zonder groots te spelen simpel de eerste set.

De tekst gaat verder na de reactievideo van Bertens hieronder.

Bertens: 'Niet de perfecte wedstrijd, maar ben blij'

Bertens, die een keer tot de derde ronde op het eerste grandslamtoernooi van het jaar reikte (2018), haalde in de tweede set ook zelden haar beste niveau. Het was echter toereikend om Roemeense aan de kant te zetten.

Rus verrast Poolse

Arantxa Rus bereikte eerder op de dag ook de tweede ronde. De mondiale nummer 93 verraste de Poolse Magdalena Linette, die 50 plaatsen hoger staat, met 1-6, 6-3, 6-4.

Arantxa Rus na haar zege op Magdalena Linette AFP

Rus begon nog onwennig aan haar eerste optreden in het hoofdtoernooi in Melbourne in zeven jaar. Ze kwam met 5-0 achter in de eerste set, maar gaf zich niet gewonnen, knokte zich terug in de partij en kwam in set twee zelf ook op 5-0.

De Nederlandse had wel vijf setpunten nodig, verspreid over drie games, om langszij te komen. De 29-jarige Rus, die in 2012 voor het laatst op een grandslamtoernooi succes had (derde ronde Wimbledon), stond in set drie nooit achter. Toen ze voor de tweede keer voor de zege serveerde, deed ze dat op love.

De tekst gaat verder na de reactievideo van Rus hieronder.

Rus: 'Heel lekker gevoel'

"Dit is een heel lekker gevoel", vertelde Rus na afloop. "Je weet dat je het kan, want je hebt het een aantal jaar geleden al laten zien. Dus je weet dat je het in je hebt. Dat ik nu in de tweede ronde sta, ben ik heel blij mee."

Rus stuit in de tweede ronde op de ervaren Madison Keys. De Amerikaanse was in haar eerste partij te sterk voor de Russin Daria Kasatkina: 6-3, 6-1. Keys is de mondiale nummer elf, stond op drie grandslamtoernooien in de halve finales en verloor in 2017 de US Open-finale.

Karolína Plísková (Tsj,2) had het niet getroffen met als eerste tegenstander Kristina Mladenovic, ooit de nummer tien van de wereld en vijfvoudig winnaar van dubbeltitels op grandslamtoernooien.

Plisková, die vorig jaar de laatste vier haalde in Melbourne en vorige week het toernooi van Brisbane won (ze versloeg Keys in de finale), was de Française met 6-1, 7-5 de baas.

STER reclame