Volleybalvrouwen strijdbaar: 'Nog steeds grote kans om Tokio te halen'

Na drie wedstrijddagen op rij genieten de Nederlandse volleybalvrouwen vrijdag van een rustdag bij het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn. Oranje verloor zijn laatste groepsduel, maar staat zaterdag wel in de halve finales.

"Dag in, dag uit een andere tegenstander is best wel intens. Deze rustdag is best wel even fijn", zegt Floortje Meijners. En bondscoach Giovanni Caprara: "De speelsters kunnen weer wat energie tanken."

Vrijdagmorgen was nog niet bekend tegen wie Nederland in de halve finales moet: Duitsland, Turkije of België. Pas later op de avond werd duidelijk dat de Duitse ploeg Oranjes opponent wordt. Polen kan Nederland pas in de finale weer tegenkomen. Alleen de winnaar van het OKT gaat naar Tokio.

ANP

"Polen is echt goed. Ik weet niet waarom zo veel mensen verrast waren dat zij van ons wonnen", laat Caprara weten. "Er zijn zo veel mensen die te veel in de toekomst kijken."

"Eerst zou de finale Nederland-Turkije worden, nu is het opeens Nederland-Polen. Er zit nog een halve finale voor. Topsport is per dag bekijken wat nodig is om verder te komen", aldus de Italiaan.

Slöetjes en Plak zijn weer fit

Caprara kan weer een beroep doen op Lonneke Slöetjes en Celeste Plak. Zij zijn weer fit, maar zullen geen hele wedstrijd kunnen spelen. Dus zal de teruggekeerde Meijners het team weer kunnen dragen.

"Ik denk dat we nog steeds een ontzettend grote kans hebben om de Olympische Spelen te halen. De sfeer is hartstikke goed in het team, het lijkt net alsof ik er al jaren bijzit", aldus Meijners.

STER reclame