Giovanni Caprara NOS

De volleybalsters hebben een nieuwe bondscoach die de ploeg naar de Olympische Spelen moet leiden. De Italiaan Giovanni Caprara wordt vandaag door de volleybalbond gepresenteerd.

Caprara (56) is coach van het Italiaanse Il Bisonte Firenze, de club van internationals Laura Dijkema en Nika Daalderop. Ook was hij op het afgelopen EK bondscoach van Azerbeidzjan.

Hij is de opvolger van Jamie Morrison. De Amerikaan werd begin oktober vanwege de magere resultaten en een gebrek aan vertrouwen aan de kant gezet.

Joop Alberda, de technisch directeur van de volleybalbond, legde vorige maand uit waarom hij heeft besloten Jamie Morrison, de bondscoach van de Nederlandse volleybalsters, te ontslaan.

Alberda: 'Als het vertrouwen wegglijdt, komt het einde dichterbij'

Oranje verloor het beslissende duel op het olympisch kwalificatietoernooi tegen gastland Italië en bleef op het EK in de kwartfinales steken.

Oranje heeft nog één kans om zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te plaatsen. In januari strijdt de ploeg op het OKT in Apeldoorn met Bulgarije, Turkije, Duitsland, Polen, Kroatië, België en Azerbeidzjan om één ticket.

STER reclame