NOS Nieuws

Facebook domineert lijst met meest gedownloade apps afgelopen 10 jaar

De absolute winnaar als het gaat om app-downloads dit decennium is Facebook. Het bedrijf domineert volgens gegevens van App Annie met maar liefst vier apps de top 10. Het onderzoeksbureau keek naar zowel downloads bij iOS als Android, waarbij het laatste besturingssysteem sinds 2012 wordt meegenomen in de analyses.

Op nummer één staat Facebook zelf, gevolg door de berichtendienst van het platform. Op nummer drie staat WhatsApp, dat sinds 2014 in handen is van het bedrijf, en op de vierde plaats Instagram, gekocht in 2012. De top vijf wordt afgesloten door rivaal Snapchat.

De lijst bevestigt opnieuw de dominantie van het sociale netwerk, dat nog altijd groeiende is. Facebook heeft momenteel wereldwijd 2,45 miljard maandelijks actieve gebruikers. Het grootste deel daarvan komt inmiddels uit Azië, ruim een miljard.

Daarnaast heeft App Annie ook gekeken naar in welke apps gebruikers het meeste geld uitgaven. In dat lijstje staat Netflix bovenaan. Het bedrijf heeft wereldwijd 158 miljoen abonnees. Op nummer twee staat een heel ander soort app: dating-app Tinder. Op nummer drie staat Pandora, een muziekdienst. Rivaal Spotify staat een paar plaatsen lager op nummer zeven.

Wat verder opvalt is dat in de lijst van meest gedownloade apps geen game staat. Het onderzoeksbureau heeft daar wel apart naar gekeken. Subway Surfers staat op nummer één, volgens App Annie gedreven door populariteit in India. Op nummer twee staat het bekende Candy Crush Saga. Aan Clash of Clans is het meeste geld uitgegeven, gevolgd door Monster Strike.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl