Vincent van der Voort
NOS SportAangepast

Noppert naar derde ronde WK darts, Van der Voort en Meulenkamp klaar

Danny Noppert is de enige Nederlander die zich donderdag door zijn partij in de tweede ronde heen heeft geworsteld op het WK darts. De Fries was in Londen op tijd bij de les om Callan Rydz in de beslissende set van zich af te schudden (3-2).

Voor Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp viel het doek in de tweede ronde. Van der Voort kreeg tegen de als tiende geplaatste Dave Chisnall de nodige kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar 'The Dutch Destroyer' liet het op de beslissende momenten in de vierde set afweten.

Ron Meulenkamp maakte het nog bonter. Bij een 2-0 achterstand schakelde hij een tandje bij tegen de als 22ste geplaatste Chris Dobey en kreeg hij in de beslissende set zelf twee matchdarts. Ook Dobey ging daarna slordig met zijn kansen om, maar won uiteindelijk wel.

Rekenfout

Gerwyn Price, een van de favorieten voor de eindzege, kroop door het oog van de naald. Zijn tegenstander Williams O'Connor maakte in de verlenging een enorme rekenfout, door bij een finish zijn drie pijlen op de verkeerde dubbel te mikken. Zo kon Price bij 2-2 in de vijfde set de doorslaggevende break plaatsen.

Eerder op de dag ontsnapte Jan Dekker tegen Ryan Joyce aan uitschakeling in de eerste ronde. De Drent kwam met 2-0 voor in sets, maar gaf het initiatief daarna uit handen. Joyce miste liefst vier matchdarts. Dekker speelt vrijdag zijn partij in de tweede ronde tegen Jonny Clayton.

Ook de Nederlanders Benito van de Pas, Jeffrey de Zwaan en titelverdediger Michael van Gerwen zitten nog in het toernooi. Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Geert Nentjes en Jermaine Wattimena werden al uitgeschakeld.