NOS Voetbal

Invaller Firmino schiet matig Liverpool op valreep naar WK-finale

Firmino schiet Liverpool op valreep langs Monterrey en naar WK-finale

Liverpool houdt zicht op de eerste wereldtitel in zijn clubhistorie. De winnaar van de Champions League was in de halve finales van het WK voor clubs ternauwernood te sterk voor het Mexicaanse Monterrey, de kampioen van Noord- en Midden-Amerika: 2-1.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp had de nodige wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Deels noodgedwongen, Virgil van Dijk was ziek en onder anderen Georginio Wijnaldum geblesseerd. Maar hij gaf ook de nodige spelers rust, zoals Roberto Firmino, Sadio Mané en Trent Alexander-Arnold.

Prachtpass Salah

Mo Salah was wel 'gewoon' van de partij en toonde in de twaalfde minuut zijn klasse met een prachtige steekpass - door de benen van een Monterrey-verdediger - op Naby Keïta. De middenvelder rondde feilloos af: 0-1.

Twee minuten later kwam Monterrey echter verrassend op gelijke hoogte. De organisatie was ver te zoeken bij de geïmproviseerde Liverpool-defensie - Van Dijk werd achterin vervangen door middenvelder Jordan Henderson - waardoor Rogelio Funes Mori in de rebound vrij kon binnentikken: 1-1.

Wat Liverpool daarna liet zien was, zoals wel vaker dit drukke seizoen, niet indrukwekkend. In de defensie deed het gemis van Van Dijk zich voelen en aanvallend oogde het zonder Mané en Firmino ook niet overtuigend.

Maar als dit Liverpool iets verstaat, is het de kunst van het winnen, mooi of lelijk en liefst in de slotminuten. In blessuretijd tikte Firmino - die net als Mané inviel - de 2-1 binnen.

Liverpool stuit in de finale op Flamengo, de kampioen van Zuid-Amerika. De Brazilianen waren in de halve eindstrijd met 3-1 te sterk voor Al-Hilal, de beste ploeg van Azië.

Mohamed Salah begon als enige van Liverpools gevreesde aanvalstrio in de basis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl