Giorgian De Arrascaeta van Flamengo viert zijn doelpunt
NOS Voetbal

Flamengo bereikt finale WK clubs en treft Liverpool of Monterrey

Flamengo heeft in Qatar ten koste van Al-Hilal de finale gehaald van het WK voor clubsteams. De Braziliaanse winnaar van de Copa Libertadores won met 3-1 van de Saudi's, die de eindzege in de Champions League van Azië voor zich opeisten.

Flamengo heeft een aantal bekende namen binnen de ploeg: Rafinha (ex-Bayern München), Filipe Luis (ex-Atlético Madrid) en Gabriel 'Gabigol' Barbosa (ex-Inter, ex-Benfica). Jorge Jesus, vooral bekend van Benfica, is de trainer.

Al-Hilal kwam in de eerste helft tegen het favoriete Flamengo op voorsprong door Al Dawsari, wiens schot door Rodrigo Caio licht van richting werd veranderd.

Flamengo oogde na rust feller en had al snel succes via Giorgian De Arrascaeta. De Uruguayaan trof doel op aangeven van Bruno Henrique Pinto, die later de 2-1 binnenkopte.

Giorgian De Arrascaeta van Flamengo viert zijn treffer met teamgenoten

Al-Hilal eindigde de wedstrijd in mineur, want Ali Al Bulaihi schoot in eigen doel en André Carrillo kreeg rood voor een grove overtreding.

Flamengo treft in de finale, die zaterdag om 18.30 uur (Nederlandse tijd) wordt gespeeld, de winnaar van het duel tussen Liverpool en Monterrey.

De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum won afgelopen seizoen de Champions League. Bij Monterrey, dat de CONCACAF Champions League won, staat Vincent Janssen onder contract, maar hij is geblesseerd achtergebleven in Mexico.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl